Wat kan een visueel notulist voor uw bijeenkomst betekenen?

visueel notuleren

Tijdens bijeenkomsten zoals een strategiesessie wordt er veel overlegd en informatie gedeeld. Vaak zit je uren met elkaar in één ruimte, wat ten koste kan gaan van de energie en creativiteit. Veel mensen krijgen na verloop van tijd zelfs een hekel aan vergaderen. Het duurt te lang en levert te weinig op. Wat kan een visueel notulist op zo’n moment voor de situatie betekenen?

Door visueel te notuleren biedt de visueel notulist een oplossing voor dit probleem. Door onderwerpen, problemen en ideeën te visualiseren kun je er op een andere manier naar kijken. Beelden maken gebruik van de rechterhersenhelft, die staat voor creatief en intuïtief. Deze manier van kijken zorgt voor een frisse kijk en nieuwe ideeën.

Hetzelfde geldt voor een lange vergadering waar achteraf de notulen worden rondgestuurd. Een hoop droge kost waar niemand trek in heeft. Visueel notuleren helpt om snel een situatie of onderwerp duidelijk te maken. Beelden met een luchtige, scherpe of analytische insteek.

Wanneer werkt visueel notuleren?
Of het nu gaat om een bijeenkomst, vergadering, brainstormsessie of discussie. Onze illustratoren verbeelden ideeën, concepten en strategieën. Daarnaast draaien onze illustratoren de handen niet om voor een visie, business model of toekomstscenario.

Met visueel notuleren kom je sneller tot de kern van een verhaal en maak je deze toegankelijk. Daarnaast laat een visualisatie je tot nieuwe inzichten komen en kan het bijdragen aan de idee ontwikkeling.

De voordelen van visueel notuleren op een rij:

  • Door het visualiseren van complexe situaties verwerken onze hersenen de informatie sneller, begrijpen we het beter en is het makkelijker te onthouden.
  • Visualisaties zorgen voor nieuwe inzichten
  • Visuele content zorgt voor een grotere betrokkenheid
  • Visueel notuleren maakt uw boodschap deelbaar

Visueel-Notuleren

Wat is een visueel notulist?
Een visueel notulist, ook weleens designer, illustrator of tekenaar genoemd is aanwezig bij een bijeenkomst, en legt net zoals een traditionele notulist vast wat er besproken wordt. Niet in woorden maar in beelden. Dit kan passief vanaf de achtergrond, zonder dat je merkt dat de visueel notulist erbij is maar ook actief. Waarbij de beelden een onderdeel worden van de bijeenkomst en voor nieuwe input zorgt tijdens het proces.

Visueel Notulist

Onze visueel notulist aan het werk

Waarvoor gebruiken?
De beelden zijn voor verschillende doeleinden in te zetten. Zoals net besproken wordt een visueel notulist ingezet voor het proces zelf. Achteraf worden de beelden vaak gebruikt als naslagwerk of in presentaties. Een presentatie in beelden is krachtiger, het brengt concepten en ideeën beter over en houdt het publiek geboeid. Maar ook voor bijvoorbeeld rapporten, social media en andere online en offline media.

Meer weten over visueel notuleren?

DEEL DIT BERICHT

Voorbeelden

visueel notulistVisueel Notuleren Yarden

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.

> Privacy & Cookieverklaring