Gemeente Enschede

Visueel Notuleren Gemeente EnschedeVisueel Notuleren Gemeente Enschede

Opdrachtgever:
Gemeente Enschede

Categorie:
Visueel Notuleren

Boodschap:
In de gemeente Enschede, op het Esmarkerveld, komt een asielzoekerscentrum. De overeenkomst is getekend en de plannen worden doorgezet. Vanuit de omgeving komt er veel verweer. Veelal vanuit angst en onwetendheid. Om omwonende en betrokken partijen goed en op een begrijpelijke manier te informeren, koos de gemeente Enschede ervoor om de plannen niet via lappen droge tekst naar buiten te brengen, maar in een grote illustratie die alles verteld.

Zo is er in één oogopslag te zien wat er allemaal staat te gebeuren: Welke stappen worden er gezet? Welke partijen zijn hierbij betrokken? En wat betekent dit voor de bewoners uit de buurt? De illustratie is opgezet als bouwtekening waarin stap voor stap te zien is wat er gebeurt. Zowel op als om het Esmarkerveld.

De illustratie wordt zowel digitaal als geprint verspreid door de gemeente en op verschillende plaatsen ingezet als educatie materiaal.

Over Visuele Notulen:
Visuele Notulen heeft jarenlange ervaring in verslaglegging van events, festivals, symposia en bijeenkomsten. Allemaal met korte deadlines en een grote druk op de ketel. Dit doen wij in verschillende vormen. Van magazines, tot grafische illustraties, tot websites.

Contact

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?