Dik&Stijlloos: “Wij ontmoeten elkaar in stijl”

dik&stijlloos

Sinds kort versterken Marijke Timmerman en Charlotte Porskamp van ontwerpbureau Dik&Stijlloos ons team. Ze gaan binnen Cre-Aid en Visuele Notulen aan de slag als art directors en houden zich daarnaast bezig met hun eigen bureau. Hoewel het duo als art director een nieuwe rol vervult binnen het bedrijf, zijn het tegelijkertijd oude bekenden. “Visuele Notulen begon eigenlijk met ons.” Het beestje had destijds nog geen naam, maar in de praktijk verzorgden de twee jaren geleden al visuele verslaglegging van evenementen. Wim Kuper, mede-initiatiefnemer van Visuele Notulen, zag potentie en kwam met een pakkende naam. Visuele Notulen werd later een product van creatief communicatiebureau Cre-Aid.

Dik&Stijlloos’ eerste vormgevingsopdracht was het ontwerp voor de huisstijl voor Cre-Aid. Volgens de twee een enorme leerweg. “We kregen veel ruimte om te leren en ook om op onze bek te gaan. We werden als professionals behandeld, dat vertrouwen was heel bijzonder. Doordat we zoveel verantwoordelijkheid kregen, zijn we enorm gegroeid.”

cre-aid

Marijke schreef en illustreerde in de tussentijd een boek: The True Size of Food. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar onze omgang met voeding, die zij vervolgens visueel vertaalde in illustraties en foto’s. “Ik ga graag de diepte in en bijt me het liefst voor langere tijd in stevige onderwerpen vast.” Waar Marijke graag de diepte in duikt, zorgt Charlotte voor het overzicht en structuur. “In mijn ontwerpen zoek ik altijd naar een kloppend verhaal waarin alles op zijn plek valt.”

Als art directors zorgen Charlotte en Marijke ervoor dat het concept en de kwaliteit gedurende een project bewaakt wordt. Ze geven creatieve aansturing, denken in een grotere lijn en brengen die over op de rest van het team. Wat wil je vertellen en wat is de beste manier om dat te doen? Met die vraag begint het, onderzoek is het antwoord. “Je gaat er goed voor zitten en zet de lijn uit. Je hebt een sterke basis nodig voor je gaat bouwen.” De kern moet scherp zijn, daardoor bewaak je kwaliteit.

De twee werken nu zes jaar samen. Sindsdien is hun stijl verfijnder en breder ontwikkeld. In deze stijl herkennen zij elkaar en vullen elkaar aan. “Wij ontmoeten elkaar in stijl.” Een voornemen voor de toekomst: “Wij willen iedereen binnen Cre-Aid net zoveel ruimte en vertrouwen geven om zichzelf te overstijgen en ontplooien als wij destijds kregen. Samen willen wij meer bereiken dan ooit.”

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.


> Privacy & Cookieverklaring