De werkdag van een stagiair bij Visuele Notulen

Blog Wendy

Het is maandagochtend 8 september, 08:52 uur. Bepakt en bezakt loop ik als enthousiaste stagiaire vol gezonde zenuwen bij Sequence Zero naar binnen. Je weet hoe dat gaat, allemaal spullen meesjouwen omdat je ze denkt nodig te hebben, maar het vervolgens helemaal niet gebruiken. Misschien ook wel gewoon een vrouwendingetje, maar goed. Dat dus.

Kennismaken
Nog een beetje onwennig schud ik handen, lach ik allervriendelijkst en probeer ik namen te onthouden, maar je herkent het misschien wel, alle namen verdwijnen ergens in een vergeten hersencel, want het volgende moment ben ik ze alweer kwijt.

Ik krijg een bureau tot mijn beschikking bij drie andere stagiaires en de eerste stagedag is nu echt begonnen! Mijn collega’s zijn erg vriendelijk. Misschien blijkt hieruit toch dat films niet altijd de waarheid vertegenwoordigen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze zich op mijn eerste dag niet als Dracula willen opstellen. Het valt me trouwens wel op dat er door iedereen ontzettend veel koffie en thee wordt gedronken en er door de gang wel hele lekkere muziek klinkt. Het kan erger, toch? ’s Avonds thuis na een eerste interessante dag vol nieuwe indrukken, bedenk ik me dat dit nog wel eens heel erg tof kan gaan worden. Ja, dacht ik, dit wordt wat!

Deltas in Times of Climate Change
Nu, bijna vijf maanden verder, kan ik inderdaad zeggen dat het iets is geworden. WAUW, (ja, ik hou ervan om nadruk te leggen op dingen die ik écht heel erg gaaf vind) wat was het fijn, leerzaam, gezellig en AWESOME! Zo ben ik met Visuele Notulen naar Rotterdam afgereisd om daar mee te draaien op de driedaagse conferentie: Deltas In Times Of Climate Change. Er werd goed voor ons gezorgd, zo kregen we bijvoorbeeld elk een eigen hotelkamer met uitzicht op de Erasmusbrug. Klinkt goed toch?

101 Hardlooptips
Voor het boek ‘101 Hardlooptips’ mocht ik geheel zelfstandig de branding verrichten. Het vertrouwen en de vrijheid die ik hierbij kreeg waren bemoedigend, maar ook rustgevend. Het is fijn om mensen om je heen te hebben die je inspireren en aansporen.

Leren en groeien
Daarnaast leerde ik netwerken. Een ongelofelijke kans, maar ook een perfecte mogelijkheid om wat lijntjes uit te gooien en je gezicht te laten zien. Ik ben erachter gekomen dat een (groot) netwerk erg belangrijk is als grafisch vormgever. Visuele Notulen werkt bijvoorbeeld met zo’n groot netwerk en de voordelen die zij hieruit putten zijn enorm. Zo heb je altijd ondernemers binnen handbereik waar je werk aan kunt uitbesteden, maar kun je samen ook prachtige nieuwe projecten aannemen. Het opbouwen van zo’n mooi netwerk is nog wel een dingetje, maar mijn doel is om over een paar jaar heel wat kopjes koffie gedronken te hebben ter ere van nieuwe werkrelaties.

Als ik ergens in gegroeid ben, is het het omgaan met stress en deadlines. Door mijn perfectionisme vind ik het soms lastig om iets los te laten of snel verder te gaan met het volgende. Tijdens Visuele Notulen heb ik geleerd dat het belangrijk is om goed en snel te werken. Door dit vaker te doen en hier dus ook meer ervaring in te krijgen, lukt dit me steeds beter. Hierdoor merk je dat het op school allemaal koek en ei is, in het bedrijfsleven kom je er pas echt achter wat hard werken is.

https://readymag.com/43156

Tot slot…
Gelukkig bleken mijn collega’s allemaal mee te vallen. Ik wil jullie bedanken! Jullie waren (en zijn nog steeds) fantastisch! En, afscheid nemen bestaat echt niet! Ik mag namelijk blijven. Deze keer niet als stagiair, maar als vaste medewerkster!

En oh ja, ik zal mijn eigen theepot meebrengen, want ook ik ben ondertussen aangestoken door het theevirus.

Wendy Westeneng

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.

[x_subscribe form=”289″]