Visuele ondersteuning op afstand

Visuele ondersteuning

Een vergadering levert vaak waardevolle inzichten op, die de moeite waard zijn om te delen. Of het nu gaat om een interne kwestie of een verhaal dat je naar buiten wilt uitdragen. Wij geloven dat je door middel van visuele ondersteuning tijdens een vergadering een concept, idee of boodschap beter uitlegt, verbanden zichtbaar maakt en zorgt dat neuzen dezelfde kant op komen te staan. Daarom bieden wij visuele ondersteuning tijdens vergaderingen en meetings niet alleen op locatie, maar nu ook online.

Nederland vergadert online

Het coronavirus kwam om te hoek kijken, met al haar gevolgen van dien. In de huidige situatie betekent dit, dat vrijwel alle meetings en vergaderingen online plaatsvinden. Bedrijven en organisaties waren genoodzaakt om een tool te zoeken, die gebruikt kan worden om in contact te blijven met medewerkers, partners, klanten en opdrachtgevers. Net als de rest van Nederland, houden wij onze vergaderingen en meetings nu ook veilig online. Wij stellen ons graag flexibel op, daarom gebruiken we verschillende platforms, zoals Skype en Google Hangouts, voor interne meetings en gesprekken met opdrachtgevers. 

Visuele ondersteuning op afstand

De visuele ondersteuning die we normaal gesproken op locatie bieden, kan ook heel goed online worden ingezet. Daarom gingen we op zoek naar mogelijkheden en effectieve manieren om op afstand vergaderingen te ondersteunen met onze werkzaamheden. Normaal gesproken tekenen en illustreren we tijdens een vergadering of meeting met een iPad Pro of een tekentablet. Daarnaast komt het ook wel eens voor, dat we notulen en illustraties maken op een groot vel papier of een flipover. Het liefst wilden we deze manier van werken combineren met verschillende online vergaderplatforms, zodat we niet vastzitten aan één specifiek platform. Zo vonden we een mogelijkheid om op afstand visuele ondersteuning aan te bieden, die past bij onze manier van werken én waarmee we jouw meeting op verschillende manieren kunnen ondersteunen met visuele notulen, illustraties en visualisaties.

Door onze iPad Pro te koppelen aan een laptop via de USB-C-poort, delen we gemakkelijk ons iPad-scherm, bijvoorbeeld binnen een platform als Microsoft Teams. Naast de aanwezigen die tijdens een meeting op het scherm in beeld komen, komt dus ook ons iPad-scherm in beeld. Op die manier kunnen we direct tijdens een meeting visuele ondersteuning bieden in alle gewenste vormen, zoals notulen in de vorm van illustraties, een visualisatie of een procestekening. Deze notulen kunnen de aanwezigen tijdens een meeting direct op hun beeldschermen volgen. Het resultaat deel je vervolgens met de aanwezigen van de meeting én met een breder publiek. Ook bestaat er de mogelijkheid om het resultaat na afloop van de meeting uit te werken tot een visueel aantrekkelijke overstijgende plaat.

Visuele ondersteuning

Een blik op de toekomst

Door online visuele ondersteuning te bieden, kunnen we ook in deze tijd gebruik blijven maken van onze talenten. Op dit moment gebruiken we visuele ondersteuning tijdens interne vergaderingen en afspraken met huidige opdrachtgevers. We zoeken naar mogelijkheden om deze manier van werken niet alleen in de huidige situatie, maar ook in de toekomst effectief in te zetten. Hoe kunnen we bijvoorbeeld op afstand jouw congres of evenement ondersteunen? En hoe deel jij de boodschap vervolgens ter plekke met een breed publiek? Met een visuele vertaling van informatie, ook op afstand, kom je sneller tot de kern van je verhaal, zorg je dat complexe informatie toegankelijk wordt weergegeven en inspireer je anderen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van visuele ondersteuning tijdens jouw (online) vergaderingen? Neem dan gerust contact met ons op via https://visuelenotulen.nl/contact/

Share this Post

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement. 


> Privacy & Cookieverklaring