De benefits van een dynamisch liveblog

live blog

Liveblogs zijn steeds meer in opkomst. Tijdens een evenement wordt vaak veel waardevolle kennis gedeeld die de moeite waard is om te delen. Een liveblog is de perfecte manier om een onderwerp uit te diepen, de dialoog aan te gaan met bezoekers en om de thuisblijvers optimaal te informeren over alle ins en outs. Waarom een liveblog toegevoegde waarde heeft voor jouw evenement, leggen we hieronder uit.

Beyond ons allereerste liveblog
Verslag uitbrengen via een liveblog is ideaal voor evenementen waarbij veel kennis wordt gedeeld die de moeite waard is om openbaar te maken, te behouden en te verspreiden. Omdat een liveblog te volgen is via zowel desktop, tablet als smartphone is het toegankelijk voor vrijwel iedereen. De integratie met social media en de live comments zorgt voor interactie en mogelijkheden tot discussie.

Reporting live from Arnhem
Om bovenstaande in de praktijk te brengen hebben wij in april van dit jaar voor ArtEZ een liveblog gehost. Beyond Ballet Why and How: een driedaags internationaal congres over ballet en dans en alles wat daarbij komt kijken. Met interessante keynote sprekers, panels van deskundigen en workshops van gerenommeerde dansprofessionals draagt de conferentie bij aan internationale kennisdeling omtrent dans. Het festival, georganiseerd door ArtEZ en Balettakademien Stockholm, vond plaats op verschillende locaties in Arnhem.

Why?
In plaats van een Visuele Notulen gaf ArtEZ de voorkeur aan een nieuw platform waar kennisdeling centraal stond. Ook na het evenement. Wij voorzagen dit zelf ontwikkelde liveblog a la minute van samenvattingen, interviews, foto’s, video’s en achtergrondartikelen. Verschillende panel discussies en lezingen werden tijdens Beyond Ballet Why and How daarnaast via een livestream uitgezonden.

How?
Omdat meerdere programma-onderdelen zich tegelijkertijd en op verschillende locaties afspeelden, was goed plannen een must. Vooraf verzamelden we zoveel mogelijk informatie over de verschillende sprekers en spraken we af wie waar naartoe ging en hoe laat. Bij iedere presentatie was een tekstschrijver, fotograaf en videoreporter aanwezig. De fotograaf geeft direct na iedere sessie een fotokaartje af, die de art director selecteert en nabewerkt. De tekstschrijver stuurt tijdens de presentatie teksten door, die backstage direct worden geredigeerd en online gezet. Kort na de presentatie kunnen dansliefhebbers van over de hele wereld al zien en lezen hoe het er in Arnhem aan toe gaat.

liveblog

Het naslagwerk 2.0 deed zijn werk. Geïnteresseerden van over de hele wereld waren er dankzij het liveblog toch een beetje bij. Ben jij ook benieuwd naar wat wij tijdens de driedaagse allemaal meemaakten? Bekijk het liveblog hier.

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.