Verslaglegging voor het Nederlands EU-voorzitterschap

EU-voorzitterschap

Over een ruime week vindt de conferentie: Philanthropy and Social Investments Fostering Research and Innovation (PhiSI) plaats. Deze tweedaagse conferentie, is onderdeel van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie en wordt georganiseerd in het Royal Natura Artis Magistra. De conferentie wordt georganiseerd door het Centrum voor Filantropische studies van de Vrije Universiteit Amsterdam, en mede-georganiseerd door het ministerie van justitie en veiligheid, ministerie van onderwijs en het ministerie van Economische Zaken.

De conferentie is bedoeld om ‘best practices’ te delen om onderzoek en innovatie te stimuleren op het gebied van ‘innovatieve filantropie’, sociale investeringen en risicofinanciering. De conferentie is ook een platform waar nieuwe financiële instrumenten ontwikkeld kunnen worden. Naast nieuwe filantropische investeringsmogelijkheden wordt er ook gekeken naar nieuwe samenwerkingen.

Wij zijn deze twee dagen aanwezig voor de verslaglegging zodat ook na het evenement de inhoud en resultaat verspreid kan worden. Met een team van illustratoren, fotografen, videografen en ontwerpers maken wij een een pakkend, interactief magazine.

Nederlands Voorzitterschap Europese Unie

Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 vervult Nederland het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Tijdens het voorzitterschap vinden er 150 ambtelijke evenementen plaats met de focus op een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren.

Al bij een aantal van deze evenementen waren wij aanwezig voor de verslaglegging. Nieuwsgierig naar een van de andere publicaties die wij voor het Nederlands EU-voorzitterschap maakten?

 

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.