Samen met gemeente Enschede aan de start van het Sportbedrijf

Sportbedrijf Enschede

Bewegen en sporten is belangrijk. Het draagt bij aan integratie, werk en persoonlijke ontwikkeling. Hoe kunnen gemeentes zorgen voor een gezonde exploitatie van de lokale sportaccommodaties? Hoe kunnen zij de verschillende verenigingen ondersteunen? En zorgen dat talent optimaal de kans krijgt om zich te ontwikkelen? Om dit te bewerkstelligen bundelen gemeente, sportverenigingen, bedrijven en inwoners uit Enschede hun krachten in Sportbedrijf Enschede.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de totstandkoming van Sportbedrijf Enschede. Tijdens ‘de warming-up’ waren er zo’n honderd deelnemers aanwezig om zich te laten informeren over de stand van zaken en daarover met elkaar van gedachten te wisselen.

Netwerkmaatschappij
De afgelopen 20 jaar zijn de aantrekkelijkheid van netwerkbesturingsmodellen en nieuwe manieren van samenwerken sterk toegenomen. Bij Airnbnb boeken we een appartement direct bij de bewoners, Peerby maakt het mogelijk spullen in de buurt te lenen en via SnappCar huur je een auto zonder tussenkomst van een autoverhuurbedrijf. Allemaal onderdelen van de netwerkmaatschappij. Waarom kunnen burgers, bedrijfsleven en sportverenigingen dan niet een netwerk vormen om uitvoering te geven aan het Enschedese sportaanbod? Dit vraagt van de gemeente Enschede een meer faciliterende rol. Interessant om te zien dat ze dit, met het Sportbedrijf oppakken.

Waarom Visuele Notulen?
Tijdens ‘de warming-up’ was Visuele Notulen aanwezig om de energie van het startschot vast te leggen in een online magazine. Het magazine is toegankelijk voor alle bewoners van Enschede, immers zijn bijeenkomsten als deze niet om achter gesloten deuren te houden. Je wilt mensen enthousiasmeren en inspireren om mee te denken, en vooral mee te doen! Dus trek die gymschoenen aan en bekijk het magazine om te zien wat jij voor Sportbedrijf Enschede kan betekenen.

 

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.