Evenement verslaglegging met Visuele Notulen

Evenement verslaglegging

Begin november waren we met ons team van Visuele Notulen aanwezig voor de verslaglegging van de First Day of Performativity van hogeschool voor de kunsten ArtEZ. Dit slotfeest van twee jaar onderzoek verdient een mooie verslaglegging en that’s where we come in.

Het maken van een Visuele Notulen begint met een goede voorbereiding. Onze teamcaptain Diederik gaat in gesprek met de klant. Hij bespreekt de speerpunten en eisen van het magazine. Aan de hand van deze informatie en het uiteindelijke doel stelt hij een passend team samen. Daarbij kijkt hij naar de kwaliteiten van de verschillende fotografen, tekstschrijvers en illustratoren in onze uitgebreide en uiteenlopende poule. Dit keer zijn freelancers Hilmer (grafisch vormgever) van Studio Hands en Sierk (tekstschrijver) van Ding a Ling ingeschakeld. Van ons vaste team zijn Hannah (illustrator), Michèle (fotograaf), Linda (editor) en Diederik van de partij. Aan de hand van het programma spreken we door waar we die dag op letten. Ligt onze focus voornamelijk op luchtige informatie of juist op inhoudelijke stukken? Tijdens een teambespreking nemen we de dag, doelen en verwachtingen door.

Go Time
En de dag zelf? “Dan is het go time”, zegt Diederik. We houden de gebeurtenissen van de dag nauwlettend in de gaten en leggen deze vast in tekst en beeld. Deze ‘First Day of Performativity’ van ArtEZ staat volledig in het teken van de performing arts. Het is een viering van de mogelijkheden van dans, kunst en het leven. “Dat dit soort dingen mogelijk zijn in Nederland vind ik pure culturele, artistieke en intellectuele rijkdom”, vindt Hilmer. Vanuit allerlei disciplines en op allerlei manieren laten artiesten, studenten en docenten van ArtEZ zien wat er mogelijk is met het menselijk lichaam. Uiteindelijk voegen we al onze bevindingen samen tot een modern, vrij, typografisch en beeldend geheel.

We maakten al vijf keer eerder een Visuele Notulen voor ArtEZ. Hieronder vind je twee voorbeelden. “Heerlijk dat we bij een artistieke instantie als ArtEZ de vrije hand krijgen”, vindt Sierk. We kijken er nu al naar uit.

Deel dit bericht

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.


> Privacy & Cookieverklaring