De werkdag van een fotograaf bij Visuele Notulen

Fotograaf

Ons Visuele Notulen team bestaat uit een mix van getalenteerde creatieve starters en ervaren professionals. In deze serie blogposts geven een inkijkje in de werkdag van één van onze teamleden. We trappen af met Michèle Giebing, onze vaste fotograaf die wel van een uitdaging houdt. Wat maakt zij mee als we met zijn allen aanwezig zijn bij een opdracht? Hoe ziet zij onze samenwerking? Je leest (en ziet) het in de eerste aflevering van “Een werkdag uit het leven van…”.

Een betrokken opdrachtgever

We maken Visuele Notulen door het hele land, maar deze tweedaagse voor de Rabobank was een thuiswedstrijd. Met een team van twee tektschrijvers, een editor, teamcaptain, magazine designer en fotograaf vertrokken we in alle vroegte richting Duiven. Het doel: het creëren van een ambitiedocument voor de Rabobank.
We werkten al vier keer eerder voor de Rabobank. Een prettige opdrachtgever die erg betrokken is bij ons werkproces. Ons contactpersoon en aanspreekpunt Ton komt regelmatig binnenwandelen om eens te kijken hoe het gaat en is erg geïnteresseerd in onze werkwijze.

Tijdens het fotograferen probeer ik voornamelijk interactie, samenwerkingen, geanimeerde dialogen en beweging vast te leggen. Daar leent de ene opdracht zich beter voor dan de andere. Soms gebeurt er niet zoveel en wordt er voornamelijk overleg gepleegd. Dynamisch beeldmateriaal maken kan dan nog best een uitdaging zijn. En soms wordt er juist gedanst en gesprongen. Het loopt enorm uiteen en varieert per opdracht. Ondanks dat deze klus voor de Rabobank vrij serieus van aard was, werd er ook veel gelachen en ging het Rabo-personeel leuk met elkaar om. Die sfeer probeer ik te vertalen in beeld.

Strakke deadlines en druk op de ketel

Bij Visuele Notulen werken we altijd met strakke deadlines en met veel druk op de ketel. Fotograferen, geheugenkaartje inleveren en weer door. Het zijn vaak lange en intensieve dagen, maar het geeft ook energie. Dat komt ook door de dynamiek binnen het team, je houdt elkaar scherp. Tijdens deze klus voor de Rabobank maakten we bijvoorbeeld dagen van 14 uur, maar dat is oké. Een goed excuus om naderhand thuis te komen en ongegeneerd op de bank te ploffen met je grote vrienden Ben en Jerry.

Afgelopen april fotografeerde ik voor het eerst voor Visuele Notulen. Ik ben gewend om als fotograaf voornamelijk alleen te werken, maar bij Visuele Notulen werk je met een heel team samen om tot een mooi eindproduct te komen. Iedereen heeft zijn eigen taak en discipline, maar je bundelt je kracht om samen tot een mooi eindresultaat te komen waar je trots op kan zijn. Naast onze vaste crew werken we met een uitgebreide poule aan uiteenlopende freelancers. Iedere klus werken we met een handpicked team om het best aan te sluiten bij de opdracht in kwestie. Dit keer werden externe tekstschrijvers Sierk en Joris en teamcaptain Charlotte ingezet. De sfeer onderling is één van de belangrijkste redenen, naast de vrijheid om precies te doen waar ik blij van word, waarom ik voor Visuele Notulen werk.

Binnen het team komt iedereen volledig tot zijn recht. Ieder teamlid krijgt de kans zijn talent tentoon te stellen, zich daarin te ontwikkelen en zijn eigen ding te doen. Ik denk dat we elkaar versterken en ondersteunen waar nodig, en dat is mooi om te zien.

RabobankRabobankRabobankRabobankRabobank

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.


> Privacy & Cookieverklaring