Techniekpact: ‘Be Smart, Boost Technology!’

techniekpact twente

Doekle Terpstra (Landelijke Regie Groep Techniekpact), spreekt van een ongelooflijk resultaat; bijna 2000 bedrijven werken nu samen met mbo-, hbo-instellingen en universiteiten op het gebied van techniek. Toch zijn er ook nog ambities voor het komende jaar: “Er moeten nog meer verbindingen gesmeed worden tussen de initiatieven in de regio’s, de verschillende sectoren en de overheden. Dat is onze uitdaging voor 2016”.

Onder de titel: ‘Be Smart, Boost Technology!’ organiseerde landsdeel Oost de jaarconferentie van Techniekpact. Tijdens de conferentie werd het startschot gegeven om verder te bouwen aan de brug tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Dat het onderwerp leeft was te zien aan de gedreven en enthousiaste aanwezigen waaronder leerlingen, docenten en ministers.

Tijdens deze leerzame dag werd er gekeken naar de successen, maar vooral ook gekeken naar wat er beter kan. Hoe we de verbinding nog sterker kunnen maken. Zo werden er ervaringen uitgewisseld, werd er kennis gedeeld en gingen leerlingen en onderwijzers het gesprek aan met de ministers en het bedrijfsleven. Daarnaast gingen de ministers Henk Kamp en Jet Bussemaker en Staatssecretaris Sander Dekker op werkbezoek bij onder anderen Siemens, Saxion en Trumf.

Het doel van het Techniekpact
Het doel van het Techniekpact is om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector te verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terug te dringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Visuele_notulen_Techniekpact-21

Online magazine
Techniek vormt een steeds grotere rol in onze samenleving. Goed technisch onderwijs wordt hierdoor nog belangrijker. Hiervoor is het nodig om te weten wat er speelt in het bedrijfsleven, waar het meeste vraag naar is en wat nieuwe ontwikkelingen teweeg zullen brengen. Visuele Notulen was aanwezig op de jaarconferentie van Techniekpact om de sfeer van de dag en deze belangrijke boodschap te vangen en te versterken in een online magazine. Met een groot team van maarliefst vier illustratoren, zes tekstschrijvers, twee redacteuren en een grafisch ontwerper waren we aanwezig om, bijgestaan door 14 fotografiestudenten van het ROC, de verslaglegging te doen van deze inspirerende en leerzame dag.

Tot slot
Onze complimenten voor landsdeel Oost en Techniekpact Twente voor de uitstekende organisatie van dit belangrijke evenement. Interessante sprekers, mooie discussies, sterke verhalen en een bijzonder fotogenieke locatie!

 

DEEL DIT BERICHT

Blijf up-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, recente opdrachten en de beste tips voor uw evenement.


> Privacy & Cookieverklaring